Lam

Vores fårebesætning består af ca. 45 moderfår – både Gotlandske pelsfår og krydsninger mellem Gotlandske pelsfår og Texel.

Moderdyrene sættes på stald ved juletid, klippes og fodres her med foder fra Skovgården – byg, hø, halm og frasorterede æbler fra efterårets æblehøst.
Lammene fødes på stald i april/maj måned, da det giver den bedste mulighed for at yde hjælp til fårene om nødvendigt. Efter ca. 14 dage lukkes dyrene ud på vore kløvermarker.
Hele flokken går sammen gennem sommeren til det tidlige efterår, hvor vædderlammene bliver kønsmodne og må tages fra, de græsser herefter i engen.

Vores lammekød er af høj kvalitet, med en fin farve og smag både på grund af racesammensætningen og græssets blanding af kløver og urter. Lammene slagtes når de har en vægt på 40-50 kg. De første i september/oktober måned.

Et slagtet finparteret lam vejer ca. 15-20 kg. og består af lammeryg, koteletter, fars, kølle, 3 små stege af den anden kølle, bov, indmad og småkød.

Bestilling og priser

Prisen er 108 kr./kg. inkl. moms.
Et grovparteret lam vejer ca. 20-25 kg. Prisen er 98 kr./kg. inkl. moms.

Du kan bestille dit lam på kontakt@tolstrupæbler.dk eller på tlf. 23 35 40 14, ligesom du selvfølgelig altid er velkommen til at besøge os, både når lammene fødes og når de går på marken.