Most

Vi har i forbindelse med vores gårdbutik et lille mosteri, hvor vi fremstiller sortsren most af   5 IMG_1079-6 egnede sorter. Vi fremstiller kun sortsren most, da vi gerne vil viderebringe den rene smag af det enkelte æble til vore kunder. Når du drikker mosten, er det som at plukke et æble fra træet og sætte tænderne i det.

Vi bruger kun modne kvalitetsæbler i fremstillingen, da det er en selvfølge, at smag, aroma og farve er afhængig af den gode råvare. Vi vasker, river og presser æblerne, hvorefter saften pasteuriseres og hældes på flasker.

Vi har i noget tid eksperimenteret med nogle af vores moste for at optimere smagen i forhold til de helt fine nuancer. Nogle af mostene vil derfor indeholde små mængder paradisæble.

Discovery most
Sødmefuld, meget aromatisk most med et fint syreindhold. Dufter som æbleblomsten med et lille stænk af vanilje. Farven er varierende fra gullig til sart lyserød.

Rød Aroma most
Yderst vellykket krydsning mellem Ingrid Marie og Filippa. Mosten har en fantastisk afstemt syrlig og sødmefuld balance. Farven er gullig med en rød tone.

Aristha most
En mild most med både sødme, syre og et strejf af bitterhed – som rabarber. Duften er mild og sød og farven varierer fra grøngul til svagt rosa.

Holsteiner Cox most
En aromatisk most med godt syreindhold. Smagen minder om Cox Orange. Duften leder tanken hen på kølige oktobernætter. Farven er gyldenbrun.

Rød Ingrid Marie most
Mosten har en frisk og syrlig smag og duften er ligeledes frisk med en smule sødme. Mest karakteristisk for mosten er dog dens flotte pinkrosa farve.